Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Today i love...


Πολύ έξυπνο και καλαίσθητο γλαστράκι για τα καλοκαιρινά τραπέζια. Το είδα στο εστιατόριο Alemagou της Μυκόνου και μου άρεσε πολύ.

Ταξίδια στην φύση και τον πολιτισμό. Η χώρα μας προσφέρετε άλλωστε…
Έκθεση του  Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο.

Εκτός από τις βόλτες στο Μπατσί και τη Χώρα, τις βουτιές στην Άχλα, τον Άγιο Πέτρο και στης Γριάς το πήδημα, και τις περιηγήσεις στην καταπράσινη ενδοχώρα, το φετινό καλοκαίρι στην Άνδρο απογειώνεται με την έκθεση-φόρο τιμής που αποδίδει το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα.
Ο μεγάλος αυτός ζωγράφος, που ο Οδυσσέας Ελύτης χαρακτήρισε ως «συγχρονισμένο αιώνιο», έζησε από κοντά όλα τα κορυφαία καλλιτεχνικά ρεύματα του 20ου αιώνα και λειτούργησε ως σύνδεσμος ανάμεσα στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία και τον ελληνικό μοντερνισμό.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα-Σάββατο 10.00-14.00 & 18.00-20.00, Κυριακή 10.00-14.00, ενώ κάθε Τρίτη θα είναι κλειστή.

17ο Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας http://www.kalamatadancefestival.gr, εδώ και δεκαεπτά χρόνια συμβάλει στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας. Έχει αγαπηθεί και επαινεθεί από το κοινό και τους κριτικούς και έχει λάβει πολύ καλή θέση στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ χώρου. Λαμβάνει χώρα σε ένα από τα όμορφα μέρη της Ελλάδας με πολλές φιλικές ομορφιές. Κάντε κλικ στο ταξιδιωτικό οδηγό Καλαμάτας για να μάθετε περισσότερα http://www.guidekal.gr
Ο διάσημος ηθοποιός Κέβιν Σπέισι συναντά ξανά τον σκηνοθέτη Σαμ Μέντες μετά το American Beauty, για το οποίο είχαν κερδίσει και οι δύο Όσκαρ (ερμηνείας και σκηνοθεσίας, αντίστοιχα) στην παράσταση «Ριχάρδος ο Γ'». Η παράσταση σε σκηνοθεσία Σ.Μέντες και με πρωταγωνιστή τον Κ.Σπέισι θα ανέβει τον Ιούλιο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 29 και 30 Ιουλίου -πιθανώς να δοθεί και μια τρίτη παράσταση στις 31 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.jenny.gr

3 σχόλια: