Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

So sad..

Την ώρα που οι φήμες θέλουν τον επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά να βρίσκεται στη Βραζιλία, μέσα στην εβδομάδα η εταιρεία του Έλληνα "βασιλιά της μόδας" κατέθεσε και επίσημα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. "Ηταν η ύστατη κίνηση για τον Λάκη προκειμένου να σώσει την επιχείρηση, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τις δεκάδες οικογένειες που απασχολεί", δηλώνει στο Radar πρόσωπο του περιβάλλοντός του.
Το ευχάριστο είναι ότι οι δύο πιστώτριες τράπεζες συναίνεσαν εγγράφως στο δικαστήριο ώστε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την εταιρεία με στόχο να βρεθεί λύση. "Κατατέθηκε ένα πολύ συγκεκριμένο business plan στο οποίο αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά", δήλωσε μέσα στην εβδομάδα ο δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά, κ. Σεραφείμ Σωτηριάδης.
Το κλίμα, βέβαια, δεν είναι το ίδιο αισιόδοξο στα καταστήματα της LAK και της Lakis Gavalas S.Α. "Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα", λέει στο Radar! πολύ γνωστός στυλίστας και προσθέτει πως "προσωπικό και προμηθευτές περιμένουν να εξοφληθούν αφού τα εναπομείναντα brands επιστρέψουν τις εγγυητικές επιστολές". Ήδη η χονδρική της Dsquared και της Moncler πέρασε στον όμιλο Παγώνη, ενώ η Burberry και η D&G θα συναλλάσσονται απευθείας με τα καταστήματα.
Την ίδια στιγμή, το θρίλερ με το κτίριο της Κάντζας βρίσκεται σε εξέλιξη. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πουλήθηκε, κάποιοι άλλοι πως δεν έπιασε τελικά τα 40.000.000 ευρώ που ζητούσε ο Γαβαλάς, εξ’ ου και η επιχείρηση ζήτησε να υπαχθεί στο Άρθρο 99. Πρόκειται για το περιβόητο "παλάτι της Κάντζας" που εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 31.486 τετραγωνικών και περιλαμβάνει αποθήκες, γραφεία, το σχεδιαστήριο της LAK και το showroom.
Δεν είναι όμως το μοναδικό: Η ακίνητη περιουσία της επιχείρησης συμπεριλαμβάνει ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά τα 60.000.000 ευρώ και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το οίκημα που στεγάζει την Burberry στην οδό Βουκουρεστίου αλλά και το κατάστημα Dsquared επί της οδού Τσακάλωφ.
pigi gossip-tv.gr

4 σχόλια:

  1. κριμα..στεναχωρηθηκα να σου πω την αληθεια ευχομαι να μην χασει ο κοσμος τη δουλεια του..δυσκολοι καιροι σε ολους τους τομεις ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή